Introducere

Înainte, telefonul mobil convențional putea fi folosit numai pentru apelare și trimitere de mesaje text. După aparitia iPhone 3GS, utilizarea telefonului a intrat într-o nouă eră – era smartphone. Cu abilitatea de a rula aplicații diverse, smartphone-urile nu numai ca extind capacitatea telefoanelor, dar și elimină costul asociat achiziționării dispozitivului specific pentru sarcini. De exemplu, descărcarea unei aplicații GPS elimină necesitatea unui dispozitiv GPS; descărcarea unei aplicații pentru dicționar elimină necesitatea unui dicționar electronic; utilizând funcția de cameră a telefonului și o aplicație de editare foto elimină necesitatea unei camere digitale, iar utilizând aplicația ceas încorporată elimină necesitatea unui ceas real.

Să adoptăm același concept în domeniul controlului industrial. HMI-ul convențional poate fi utilizat numai pentru introducerea parametrilor, controlul mașinii, înregistrarea datelor, notificarea de alarmă și joacă doar un rol complementar PLC-ului. În schimb, HMI din generatia industry 4.0 trebuie să poată rula aplicații terțe pe aceeași platformă. Exemplul de scenariu include: Vizualizarea, exportul și imprimarea jurnalului de date / evenimente al dispozitivului în Excel, consultarea manualului de utilizare în PDF Reader, modificarea programului PLC în software-ul de programare PLC, contactarea unui personal într-un birou îndepărtat prin intermediul aplicației de mesagerie precum Skype. La fel cum au evoluat telefoanele mobile în smartphone-uri, HMI-ul convențional ar trebui să evolueze într-un HMI inteligent. Adică, HMI-ul sa nu funcționează numai ca dispozitiv de monitorizare și control intr-o fabrica, ci sa reprezinte o punte de legătură intre masina/utilajul din fabrica si un calculator gazda (de exemplu: ERP, CMS, SCADA). Weintek a lansat un nou model cMT-iPC15, care funcționează ca un HMI dar care și rulează aplicații terțe. cMT-iPC15, bazat pe sistemul de operare Windows, poate conecta cMT-SVR folosind cMT Viewer și servește ca HMI și rulează aplicații terțe. Prin utilizarea programului EasyLauncher conceput special de grupul Weintek R & D, este ușor să personalizați desktop-ul cMT-iPC15 în interfața UI inteligentă și să gestionați controlul accesului la aplicații.

Echipat cu un procesor dual core Intel Atom E3827 de 1.75GHz (cunoscut și sub numele de Bay Trail), cMT-iPC15 oferă o capacitate puternică de calcul. În plus, cipul SOC evaluat sub 10W asigură o eficiență energetică excelentă. Carcasa din aluminiu și panoul frontal respectă standardul IP65, iar capacul din spate este proiectat sa fie rezistent la apă și sa se comporte ca un disipator de caldura. Memoria flash SSD depășește HDD-ul convențional din punct de vedere al vitezei și al stabilității.

Bazandu-se pe arhitectura cMT-iV5 + cMT-SVR, Weintek a lansat un nou model cMT: cMT3151. Noul model nu este doar un HMI standard, ci și un server care permite accesul utilizatorului cu cMT Viewer care rulează pe cMT-iPC15, iPad, Android Tablet sau cMT-iV5 pentru controlul la distanță. Considerând că o imprimantă compatibilă pentru HMI poate fi greu de găsit pentru unii utilizatori, cMT3151 suportă linia Linux CUPS, care acceptă marci mari de imprimante de pe piață (de exemplu, HP). Utilizatorul trebuie doar să conecteze cMT3151 cu imprimanta.

cMT-iPC15 + cMT3151, o integrare perfectă a datelor din niveluriler superioare și inferioare ale fabricii, cea mai bună soluție în controlul industrial

cMT-iPC15 are încorporate două instrumente: cMT Viewer și EasyLauncher. Software-ul HMI cMT Viewer se poate conecta la cMT3151. Pe de altă parte, EasyLauncher ca instrument de gestionare și monitorizare are nevoie doar de câțiva pași simpli de setare, înainte de a putea oferi utilizatorilor o experiență de tip smartphone. Utilizatorul poate personaliza interfata Launcher-ului prin intermediul aplicatie si poate gestiona drepturile utilizatorului pentru fiecare pagină in parte.

cMT-iPC15 + cMT3151 este potrivit în special pentru colectarea datelor la fața locului, analizarea și evaluarea eficienței sistemului, optimizarea și efectuarea integrării datelor

cMT3151 suportă SQLite care stochează datele într-un mod streaming. Acest lucru previne pierderea datelor dacă unitatea USB sau cardul SD este deconectat accidental de la stocarea datelor. cMT3151 poate înregistra video funcționarea mașinii, video ce va va ajut să remediați problemele în caz de eroare. cMT-iPC15 utilizează un controler integrat de memorie care acceptă codul de eroare ECC, care menține fiabilitatea și integritatea datelor. Clientul MySQL încorporat în cMT-iPC15 poate stoca jurnalul de evenimente / jurnalul de date din cMT3151, care poate fi afișat pe cMT-iPC15 utilizând Excel.

cMT3151 Dual Ethernet asigură un nivel ridicat de securitate

Ethernet este pe cale să crească ca metodă standard de comunicare a PLC, pentru o viteza mai mare, fiabilitate mai mare și caracteristici fără zgomot comparativ cu portul serial RS-232/485. Dacă HMI-ul are doar un port Ethernet, conectarea simultană a HMI cu controlerul și computerul gazdă necesită ca toate cele trei noduri (HMI, controler, computer gazdă) să fie în aceeași rețea. Într-un astfel de sistem, preocuparea de securitate apare atunci când controlerul este expus riscului de acces extern prin intermediul computerului gazdă, deoarece computerul gazdă se poate conecta la rețeaua externă. cMT3151 este echipat cu porturi Ethernet duale care asigură faptul că HMI-ul poate fi conectat la două rețele independente, prin intermediul căruia un port se conectează la controler, iar celălalt se conectează la computerul gazdă (ex: cMT-iPC15) sau se utilizează pentru telecomandă (ex: EasyAccess 2.0). Nu numai că separarea rețelelor va evita în mod efectiv posibilitatea interferențelor în rețea, dar va îmbunătăți considerabil fiabilitatea și stabilitatea transferului de date al cMT3151.

Caracteristici cMT-iPC15

Eficiență ridicată :

● CPU Intel Dual-Core Atom E3827, 32GB SSD Flash, 4GB RAM.

Vizualizare avansată:

Ecran LCD de înaltă rezoluție (1024 x 768 pixeli), afișaj color de 16,2 M, un unghi de vizibilitate maxim de 80 °, care optimizează în mod ideal vizibilitatea monitorului.

Porturi I/O:

Dual Ethernet, SD/SDHC, USB 2.0 x 2 si USB 3.0 x 1.

Stabilitate mare:

Rezistența la pătrunderea apei evită coroziunea PCB-ului, iar cele două protecții la nivel industrial: acoperirea cu PCB și alimentarea izolata asigură durabilitatea și fiabilitatea HMI în orice mediu dur.

Caracteristici cMT3151

Eficiență ridicată :

iMX6 dual lite, 4GB Flash, 1GB RAM.

Vizualizare avansată:

Ecran LCD de înaltă rezoluție (1024 x 768 pixeli), afișaj color de 16,2 milioane.

Porturi I/O:

Dual Ethernet, SD/SDHC, USB Host 2.0 x 1, Micro USB 2.0 x 1, COM1:RS-232/RS-485 2W/4W, COM3:RS-232/RS-485 2W, CAN Bus, intrare Video si iesire Audio.

Stabilitate mare:

Rezistența la pătrunderea apei evită coroziunea PCB-ului, iar cele trei protecții la nivel industrial: Acoperirea PCB-ului, alimentarea izolata si portul RS-485 izolat, asigură durabilitatea și fiabilitatea HMI-ului în orice mediu dur.

Caracteristici EasyLauncher

Utilizatorul poate sa defineasca taste rapide pentru aplicatii frecvente:

Numele și simbolul comenzii rapide a aplicației pot fi personalizate și plasate în diferite categorii și pagini diferite. De exemplu, plasați Excel, PDF Reader în document și pagina Media Player pe Media.

Switch rapid intre diverse aplicatii:

Interfața de operare EasyLauncher poate fi adusă în partea de sus după ce utilizatorul apasă pictograma cercului EasyLauncher. În acest fel, atunci când monitorizați cMT-SVR, trecerea la o altă aplicație este ușoară prin Lista de sarcini (Task List).

Interfață de operare flexibilă și personalizabilă:

Utilizatorul poate personaliza nu doar modul în care EasyLauncher deschide meniul și locația meniului, dar decide și dacă va afișa bara de activități în Windows la pornire (adică împiedică lansarea Windows Explorer la pornire). Ordinea de rulare a programelor după pornire poate fi configurată; de exemplu, poate fi configurat să deschidă secvențial cititorul PDF, Media Player și EasyLauncher.

Etape de operare EasyLauncher

1. Descărcați EasyLauncher de pe site-ul oficial Weintek sau Electrospeed și instalați EasyLauncher în panoul PC (ex: cMT-iPC15).

2. Conectati cMT-SVR

3. Adăugați aplicațiile frecvent utilizate de terțe părți și configurați mediul pentru a utiliza EasyLauncher.

4. Experimentați eficiența ridicată și funcționalitatea puternică a programului EasyLauncher.

cMT-SVR de la Weintek a impresionat industria încă de la lansare prin design-ul fără ecran, modul de operare bazat pe server și arhitectura inovatoare. De-a lungul anilor, a devenit o alegere populară pentru un HMI, în timp ce Weintek continuă să alece resurse cercetării și dezvoltării sale. Pentru a satisface cerințele exigente ale celor mai […]

In calitate de distribuitor autorizat SIEMENS, va supunem atentiei oferta noastra de PIESE DE SCHIMB – SERVICE – MIGRARE pentru echipamentele Siemens. Furnizam PIESE DE SCHIMB pentru echipamentele SIEMENS; Furnizam pe baza de comanda echipamente SIEMENS din generatiile mai vechi iesite din seria de productie actuala. MIGRAREA APLICATIILOR HMI SIEMENS de pe modelele predecesoare la […]

■ Introducere In anul 2009, Weintek a prezentat modelul MT8100i, fiind primul panou pe piata care a adopta 10.1 “16: 9 cu ecran lat. Comparativ cu panourile HMI de 10,4 “4: 3, care au fost utilizat pe scară largă pana atunci, panoul HMI de 10.1″ nu numai că oferă o rezoluție mai mare (800×480 vs […]

In acest seminar sunt dezbatute urmatoarele puncte: Ce este OPC UA Demo OPC UA Caracteristicile modulului cMT-G01

■ Introducere Înainte, telefonul mobil convențional putea fi folosit numai pentru apelare și trimitere de mesaje text. După aparitia iPhone 3GS, utilizarea telefonului a intrat într-o nouă eră – era smartphone. Cu abilitatea de a rula aplicații diverse, smartphone-urile nu numai ca extind capacitatea telefoanelor, dar și elimină costul asociat achiziționării dispozitivului specific pentru sarcini. […]

Introducere La fel cum Ethernet devine treptat o interfață standard pentru PLC, cererea pentru schimbul de date cu dispozitivele de nivel superior (SCADA) prin rețea și integrarea cu serviciile cloud este în creștere. Pentru a face fata acestor cerințe, Weintek a lansat modele cu doua porturi de Ethernet: MT8073iE (7 ”), MT8090XE (10”) și seria […]

Introducere si Caracteristici Fiind compact, aplicabil pe scară largă și rentabil, HMI de 7 ”a fost întotdeauna unul dintre cele mai populare produse. Din acest motiv, Weintek introduce un nou HMI de 7 ”: cMT3071. Noul model își propune să facă din modelele din seria CMT o opțiune viabilă pentru ca tot mai mulți dintre […]

  • 1
  • 2
table td {padding: 0;}

Prin continuarea navigării pe website-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie . Nu uitati totuși că poteti modifica setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie. Politica de Cookie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close